5 Jenis Kaedah Urut Batin Yang Wajib Dicuba Sang Jejaka

Urutan zakar merupakan terapi yang kebiasaan dilakukan oleh lelaki untuk merawat senjata kelelakian sendiri. Pelbagai kaedah yang diketahui umum boleh digunakan untuk melakukan urutan zakar. Di bawah disenaraikan 5 kaedah urutan zakar yang wajib diketahui kaum adam.

 

Jelqing

Jelqing dianggap sebagai sejenis urutan zakar. Anda perlu menggenggam zakar dalam satu tangan dengan cara ibu jari dan jari telunjuk itu membentuk cincin di sekitarnya. Kemudian perlahan-lahan cincin itu ditarik ke arah kepala dan kemudian yang dilonggarkan dan perlu dibawa balik ke pangkal zakar. Teknik Jelqing perlu diulangi dengan satu tangan atau dua tangan hampir 20 hingga 30 minit setiap hari.

 

Disebabkan zakar beransur-ansur menjadi besar, adalah lebih baik untuk mengurut dengan dua tangan untuk keselesaan. Mereka yang baru mencuba kaedah urutan zakar Jelqing, sebaiknya melakukan senaman memanaskan badan (warm up) yang mudah. Anda boleh menggunakan minyak urut atau pelincir krim untuk memudahkan urutan zakar berjalan lancar.

 

Anvil Stroke

Dengan kaedah urutan zakar Anvil Stroke, gunakan hanya sebelah tangan, yang mana ia akan menggenggam zakar daripada bahagian atas turun ke bahagian bawah. Apabila ia berada di bawah, lepaskannya perlahan-lahan. Kemudian anda boleh ulang sekali lagi urutan zakar “Anvil Stroke” ini dengan tangan yang satu lagi dengan cara yang sama. “Anvil Stroke” dibahagikan kepada tiga jenis: “bookends”, “doorknob” dan “double whammy”. Ketika melakukan “bookends”, pasangan anda boleh meletakkan kedua-dua tapak tangan sebelah menyebelah terhadap batang zakar, dan tekan keras zakar. Kemudian tangan boleh diangkat atas dan ke bawah berulang-ulang selama 5 hingga 8 minit.

 

Pada ‘doorknob’, anda akan memutarkan kepala zakar anda seperti tombol pintu, dan ulangi selama beberapa minit. Ketika melakukan ‘double whammy’, pasangan anda dengan minyak di tapak tangan boleh membelai zakar anda dengan kedua tangan dan perlahan-lahan menampar telurnya atau memerah sekitar pangkal batang zakarnya. Boleh gunakan kedua tangan untuk urutan zakar dengan kaedah ini.

 

Teknik Autoerotic

Urutan zakar boleh dieksperimen dengan kaedah “Autoerotic” terutamanya di bahagian kelenjar. Ia dicengkam di bahagian pangkal zakar dan tangan anda dibawa ke kelenjar. Apabila anda kekalkan tangan anda di kelenjar, ia perlahan-lahan dilepaskan dan hujung jari anda di sekitar kelenjar akan merangsang peredaran darah dan membuat zakar lebih keras. Anda boleh mengulangi urutan zakar “Autoerotic” selama 10 hingga 15 minit.

 

Teknik Memerah Susu

Memerah susu (milking) adalah teknik urutan zakar yang dikenali dan popular kerana ia agak mudah dan menarik untuk dilakukan. Anda boleh menggunakan minyak urut pada zakar dan membuat pergerakan dengan jari telunjuk dan ibu jari anda. Sambil menekan kedua-dua jari telunjuk dan ibu jari, gunakan tekanan yang mencukupi pada zakar dan lakukan pergerakan ke atas dan ke bawah. Apabila anda melakukannya berterusan beberapa minit, zakar anda akan berubah lebih tegang dan lebih keras. Lebih kerap anda melakukan teknik urutan zakar ini dalam seminggu dengan minyak dan tangan, anda akan mendapat keputusan yang lebih baik.

 

Mendaki Gunung

Ini merupakan satu lagi teknik urutan zakar yang menarik, anda boleh cuba dengan memegang zakar dalam satu tangan. Kemudian anda dengan tenang boleh membelai zakar selama 10 minit. Anda boleh mengusap-ngusap ke atas ke bawah secara cepat. Anda boleh mengulangi lagi secara perlahan pula selama 10 saat dan sekali lagi secara cepat kembali pada zakar. Anda perlu terus membelai dan memberi tiga atau lebih kali kerap. Anda boleh mengulangi urutan sehingga pancut tiba-tiba tetapi kemudian turun perlahan atau berhenti melakukan secara beransur-ansur untuk elakkan ejakulasi. Oleh yang demikian, lelaki boleh mendapat manfaat dengan 5 urutan zakar di atas. Selamat mencuba.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *