9 Makanan Untuk Pancutan Zakar Lebih Mantap

Kehidupan seks adalah sesuatu yang kita semua ingin nikmati. Tidak perlu malu mengakuinya. Dan untuk ramai manusia,  ‘jadi lembik’ amat membimbangkan.

 

Tetapi ada beberapa berita baik, yang sepatutnya menamatkan kebimbangan anda.

Menurut satu kajian baru, yang telah dijalankan pada satu tempoh masa 30 tahun oleh para saintis di Harvard dan University of East Anglia, lelaki yang mengambil diet banyak buah-buahan sitrus dan buah beri seperti strawberi, beri biru, epal dan pear adalah kurang potensi untuk mati pucuk.

 

Para penyelidik mendapati hanya tiga atau empat bahagian atau gelas makanan dan minuman flavonoid-kaya telah dikaitkan dengan penurunan risiko masalah mati pucuk ini sehingga 21%.

 

“Ini adalah kajian pertama untuk melihat hubungan antara flavonoid dan mati pucuk, yang memberi kesan sehingga separuh daripada semua lelaki pertengahan umur dan lebih tua,” kata ketua penyelidik, Profesor Aedin Cassidy. “Lelaki yang kerap mengambil makanan yang tinggi flavonoid adalah kurang kemungkinan mengalami mati pucuk. Dari segi kuantiti, kita berbicara hanya beberapa hidangan seminggu.”

 

Sekarang sudah tentu, kita tahu tidak semua orang yang makan buah-buahan yang cukup, walaupun kami baru sahaja memberitahu anda. Tetapi jangan takut, kerana kami sertakan alternatif kepada anda.

 

Berikut adalah 10 makanan yang anda perlu tahu, jika anda mahu pancutan mantap.

 

  1. Kopi

Penangan kafein daripada secawan kopi meningkatkan metabolisme anda, membantu mengepam darah anda dan juga boleh meningkatkan daya tahan dengan menguraikan lemak, memberikan anda tenaga untuk bertahan sepanjang malam.

 

  1. Tiram

 

Ya, ada sebab mengapa tiram membantu meningkatkan prestasi seks anda. Tiram kaya dengan zink mineral dan vitamin B6, kedua-duanya adalah penting untuk testosteron, hormon kejantanan yang tanpanya anda akan mati pucuk dan hilang nafsu seks. Nikmati kerang anda dan anda akan nikmati pancutan mantap semasa hubungan seks.

 

  1. Cili

 

Hangatkan hubungan cinta anda dengan cili. Apabila muka anda berpeluh selepas makan kari, itu petanda saluran darah berkembang.  Terima kasih kepada kesan cili yang pedas dan menghangatkan. Dan ia bukan hanya saluran darah di muka anda yang mendapat rangsangan, ahli biologi berkata, lebih darah akan dipaksa ke dalam tiub kecil (saluran darah) dalam zakar anda – jadi apa yang anda perlukan adalah jantung yang kuat dan aliran darah yang lancar dan sihat.

 

 

  1. Pisang

Lelaki sejati mempunyai jantung yang sihat, jadi makan pisang untuk potassium, yang mana bagus untuk jantung dan peredaran darah anda. Mendapatkan potassium yang mencukupi membantu menjaga kadar sodium anda di bawah kawalan, mengelakkan tekanan darah anda dari meninggi dan mengurangkan risiko masalah jantung. Jika anda makan terlalu banyak garam dan tidak suka pisang, dapatkan potassium anda daripada oren atau kentang jaket (mineral dalam kulit).

 

 

  1. Salmon

Omega-3 asid lemak dalam ikan berminyak membuat darah kurang melekit, meningkatkan aliran darah ke bahagian-bahagian yang penting. Makan ikan seperti salmon, ikan kembung, ikan trout dan tuna segar dua kali seminggu untuk menjaga saluran darah yang berjalan lancar.

 

 

  1. Makan kacang dan roti mil

 

Bertentangan dengan kepercayaan popular, zakar tidak mempunyai fikiran sendiri. Untuk membuat ia berfungsi pada peringkat terbaik, neuron anda mesti diselaraskan dengan ketepatan tertinggi. Anda perlu thiamine, aka vitamin B1, untuk sistem saraf yang sihat. Makan kacang dan roti mil membantu pancutan anda ke arah yang betul.

 

  1. Ceri

Ceri penuh dengan antosianin, bahan kimia dari tumbuhan yang berwarna-warni yang melindungi dinding arteri anda, membantu mencegah plak lemak yang membawa kepada aterosklerosis, atau arteri tersumbat? Beri, atau buah-buahan yang berwarna terang seperti pic, nektarin dan plum, semua akan membantu menjaga saluran darah.

 

  1. Bawang

 

The allicin fitokimia dalam bawang dan bawang putih menipiskan darah dan meningkatkan peredaran darah anda, serta menjadikannya kurang cenderung untuk beku dan menyumbat. Tapi jangan lupa kunyah daun pasli atau peppermints untuk elakkan mulut berbau bawang.

 

  1. Oat

Oat mungkin tidak seksi, tetapi gentian larut dalam oat menyerap kolesterol, membantu menjaga saluran darah anda supaya licin dan elastik. Jadi nikmati oat anda!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *