8 Tips Malam Pertama Pengantin untuk Lelaki & Wanita

8 Tips Malam Pertama Pengantin untuk Lelaki & Wanita

1 .Pilih tempat yang aman dan nyaman

Memilih tempat yang nyaman sangat penting. Suasana yang tenang akan membantu anda berdua meringankan stres yang mungkin akan timbul. Jadi pastikan tempat yang anda pilih untuk bermalam pertama memiliki pengunci pintu yang akan menjaga privasi anda berdua. Mungkin sebuah reservasi yang anda pesan secara khusus untuk bulan madu di hotel akan menjawab harapan anda.

2. Dekorasi dan Lampu Kamar

Tidak masalah jika anda ingin bermalam pertama di rumah. Yang anda perlukan hanyalah dekorasi yang tepat. Seprai yang wangi, lilin aromaterapi, musik, bunga hias di atas meja rias, dan pemilihan lampu tidur yang temaram akan menambah romantis suasana di dalam kamar pengantin anda. Ups! Jangan lupa kunci pintu ya.

3. Kenakan baju seksi

Wanita yang mengenakan baju tidur s*ksi atau lingerie akan dinilai lebih menarik oleh suami ketimbang langsung telanjang bulat. Baju-baju tipis semacam ini pasti akan membuat suami lebih penasaran terhadap anda.

Anda bahkan tidak perlu melakukan apa-apa untuk menarik perhatiannya! Dijamin deh, suami tidak akan berkedip menatap anda.

4. Menjaga kebersihan diri

Percuma dong kalau anda sudah pakai lingerie s*ksi dan berada di dalam kamar yang wangi jika anda sendiri lupa menjaga kebersihan diri. Mandi sebelum bercinta akan memberikan kesan s*ksi lho. Siapa sih yang akan tahan dengan aroma wangi dari tubuh anda? Mandi juga akan menambah rasa percaya diri anda. Jadi ketika suami mulai mencium setiap bagian tubuh anda, tidak ada yang harus dikhawatirkan. Atau mau mandi berdua bersama suami sebelum naik ke ranjang? Why not?

5. Lakukan foreplay

Foreplay sangat penting dilakukan agar anda berdua lebih siap. Wanita memerlukan waktu lebih lama untuk terangsang. Cirinya wanita akan mengeluarkan dan memenuhi vagina dengan cairan pelumas. Jika dirasa sudah cukup, maka tandanya anda sudah siap untuk menerima Mr. P. Tanpa pelumas, wanita akan kesakitan dan pria akan kehilangan ereksi. Tidak ingin itu terjadi kan?

6. Jangan terlalu agresif

Untuk malam pertama pernikahan, ada baiknya anda bersikap sedikit malu-malu. Anda mungkin ingin tampak hebat di hadapan pasangan tetapi jangan berlebihan. Sikap malu-malu anda justru akan membuat pasangan anda penasaran. Sementara sikap liar anda yang berlebihan bisa jadi malah menakuti pasangan.

7. Memilih posisi

Posisi yang paling pas untuk malam pertama pernikahan adalah missionaris karena suami akan lebih mudah membobol Miss V yang masih sangat rapat.

8. Berkata jujur

Biasanya wanita akan berbohong mengenai hubungan intim yang baru saja ia lalui. Katakan yang sebenarnya kepada suami mengenai perasaan dan pendapat anda. Jika ada yang masih kurang, ungkapkan saja. Hal ini sangat penting untuk meningkatkan kualitas hubungan anda berdua di atas ranjang di lain kesempatan.

8 Ciri- ciri Wanita Idaman Lelaki Masakini

8 Ciri- ciri Wanita Idaman Lelaki Masakini

1) Bersopan santun

Wanita yang lemah lembut dan bersopan santun akan membuatkan lelaki cair melihat setiap pergerakan dan percakapan anda.

2) Pandai Memasak

Yang ni adalah ciri-ciri yang paling penting sekali yang patut ada pada wanita. Wanita yang pandai memasak mampu menguruskan rumah tangga dengan lebih baik. Lelaki juga lebih tertarik dengan wanita yang pandai memasak ni.

3) Pembersih

Wanita yang pembersih ni menjadi kegilaan setiap lelaki yang kurang pembersih. Ini kerana, semua kerja dirumah akan diuruskan oleh anda tanpa dipaksa oleh si suami.

4) Taat

Wanita perlulah taat dan tidak melawan setiap percakapan lelaki. Ada kalanya melawan itu penting jika si jejaka mempelawanya untuk melakukan perkara yang tidak senonoh dan terlarang.

5) Bersifat keibuan

Secara jujur, lelaki lebih gemar pada wanita yang mempunyai sifat keibuan. Sebagai contohnya, suka pada baby dan kanak-kanak, suka memujuk kanak-kanak menangis, dan sebagainya. Kenapa? sejuk hati seorang lelaki bila melihat anda peka terhadap alam rumahtangga walaupun anda belum berumahtangga. Dan itu merupakan salah satu bonus buat anda yang bersifat keibuan.

6) Jadi pendengar setia dan bukan menjadi pembangkang

Lelaki juga tidak pernah lari daripada masalah. Masalah yang dihadapi biasanya akan dikongsi bersama dengan orang yang tersayang dengan harapan sedikit sebanyak dapat mengurangkan beban yang dialami. Jika anda ingin tunjukkan rasa simpati dan ambil berat anda, bagi peluang untuk dia bercakap dan meluahkan perasaan dia. Jangan sesekali anda bangkang mereka. Itu hanya memburukkan keadaan. Jika anda tidak speendapat dengannya, jangan terus membangkang. Lelaki perlu dipuji dahulu beberapa kali sebelum anda bangkang.

7) Jadi seorang yang berdikari dan tidak mudah putus asa

Lelaki lebih gemar seorang wanita yang kuat semangat dan tidak bergantung pada lelaki. Kadang-kadang sesetengah wanita terlampau manja untuk meminta pertolongan lelaki sedangkan perkara itu mampu mereka lakukan sendiri. Pada awalnya,mungkin lelaki akan tahan kerana cinta, namun jika ia berlarutan, lelaki itu akan merasa rimas yang terlampau dan merasakan wanita itu gedik dan ambil kesempatan. Jadi, wanita boleh meminta tolong lelaki jika betul-betul tidak mampu dan bukannya untuk mengambil kesempatan.

8) Sentiasa berterus terang dan tidak hipokrit.

Sama seperti wanita, lelaki juga suka wanita yang terus terang dan tidak hipokrit. Jangan terlampau sempurna di hadapan lelaki semata-mata untuk menutup kelemahan anda. Lelaki mencintai anda seadanya dan boleh menerima kelemahan anda. Sentiasa berterus terang tentang sikap anda yang sebenar. Hal ini lebih disenangi lelaki.

 

 

5 Tanda-Tanda Zakar Anda Bermasalah

5 Tanda-Tanda Zakar Anda Bermasalah

Anda mengetahui zakar anda sendiri, tetapi bagaimana ia dibandingkan dengan orang lain? Walaupun anda mungkin merasakan ia perkara yang benar-benar biasa, ia boleh jadi sesuatu yang pelik untuk lelaki lain – contohnya pakar urologi anda. Di sini, pakar-pakar zakar mendedahkan kejadian yang seolah-olah biasa yang sebenarnya boleh menyebabkan kebimbangan. Jika anda mengalami apa-apa dalam senarai ini, anda perlu berjumpa pakar SEGERA!

 1. Tompokan

 

Anda perasan kemerahan pada batang zakar anda, hanya di bawah kepala zakar. Anda berfikir mungkin ia hanya terjadi akibat sedikit kulit melecet,. Dan mungkin anda betul. Tetapi jika tompokan itu tidak menyakitkan atau sensitif dan jika anda tidak mempunyai seks baru-baru ini, yang biasanya mungkin akan menyebabkannya melecet, anda harus berhati-hati kerana ia mungkin boleh tanda kanser zakar, jelas Pakar Urologi Ryan Terlecki. Jika kanser tersebut dikesan cukup awal, rawatan topikal atau pembedahan kecil boleh menjaga ia. Tetapi jika anda menunggu terlalu lama, sebahagian – atau semua! – zakar anda mungkin perlu dikeluarkan, Terlecki memberi amaran.

 

 1. Kulit Zakar Tak Normal

 

Kulit di kepala zakar anda merasakan ketat sedikit – seperti baju yang menyusut dalam cucian. Anda juga boleh melihat beberapa bintik putih di kawasan yang sama. Sama ada atau tidak anda rasa sakit, anda mungkin sedang mengalami sesuatu yang dinamakan liken sclerosus – keadaan kulit yang mungkin disebabkan oleh hormon atau sistem ketidakseimbangan imun, Dr. Terlecki berkata. Anda perlu lebih bimbang jika anda tidak bersunat atau terpaksa meneran semasa anda kencing, tambah beliau. Jika tidak dirawat, liken sclerosus boleh membawa kepada kanser atau sejumlah penyumbatan saluran kencing anda.

 

 1. Zakar Lengkung

 

Semasa anda ereksi, zakar akan sentiasa sedikit membengkok , tetapi jika akhir-akhir ini zakar seolah-olah menjadi bengkok dengan lebih teruk, itu tidak normal. Jika anda juga merasakan sedikit kekerasan atau ketegasan di bawah kulit – seperti syiling dalam batang zakar anda – anda mungkin berhadapan dengan penyakit Peyronie, jelas Dr Joseph Sonstein. Peyronie adalah pembentukan tisu parut “calcified”, katanya. Jika tidak dirawat ia boleh menyebabkan rasa sakit semasa hubungan seks, kelengkungan zakar yang lebih ekstrem, dan peningkatan risiko untuk zakar patah. Pilihan rawatan bergantung kepada keterukan kes anda, tetapi termasuk suntikan enzim atau pembedahan.

 

 1. Darah Di Dalam Air

Jika anda mendapati mana-mana darah dalam air kencing anda, ia boleh menjadi tanda batu karang atau pembesaran prostat. “Dalam dunia perubatan, darah dalam air kencing adalah kanser sehingga dibuktikan sebaliknya,” Dr Sonstein memberi amaran. Jika air kencing anda kelihatan baik, tetapi anda notis tampalan kecil darah pada seluar dalam anda, periksa skrotum anda dan batang zakar jika terdapat sedikit atau bintik berwarna biru atau ceri, Dr. Terlecki mencadangkan. Jika ia tersebar dan seolah-olah menjadi sumber darah, maka hampir pasti angiokeratomas, yang tidak berbahaya, katanya. Tetapi jika mereka berkelompok – dan terutamanya jika ia gatal – anda mungkin menghidapi penyakit Paget, yang akan memerlukan pembedahan, Terlecki menambah.

 

 1. Regangan Beralun

 

Untuk lelaki berumur antara 15 dan 35 tahun, kanser buah zakar adalah bentuk yang paling biasa penyakit itu, Sonstein berkata. Tanda-tanda keras, ramai tidak menyakitkan atau ketulan pada telur zakar anda. Jika dikesan awal, 99 peratus daripada kes-kes ini boleh diubati. Oleh kerana itu, Sonstein mengesyorkan periksa kanak-kanak lelaki anda dengan meraba-raba seluruh telur sekurang-kurangnya sebulan sekali untuk memeriksa sebarang keabnormalan. Apabila buah zakar anda cenderung untuk menggantung jauh daripada badan anda – adalah sesuai untuk melaksanakan pemeriksaan diri ini.

10 TIPS UNTUK ZAKAR SIHAT DAN MANTAP

10 TIPS UNTUK ZAKAR SIHAT DAN MANTAP

Zakar adalah benar-benar satu organ yang luar biasa. Ia adalah satu-satunya organ yang mampu  untuk mengubah bentuk dan saiz dalam masa beberapa nanosaat.

Kita hanya tahu nak menggunakan zakar, tetapi kita jarang menghabiskan masa untuk menjaga mereka. Kita hanya menganggap bahawa ia akan terus melaksanakan tugasan untuk kita. Malangnya, keupayaan zakar untuk menjalankan tugasnya dipengaruhi oleh banyak faktor kesihatan dan – tanpa penjagaan – akan menjadi kurang berkesan dari masa ke semasa.

 

CARA MENJAGA ZAKAR ANDA SUPAYA TIPTOP

Berita baik adalah bahawa anda boleh mengekalkan zakar yang sihat berfungsi seumur hidup anda. Dengan kerja yang sedikit, anda juga boleh meningkatkan kesihatan seksual dan prestasi anda.

 

Berikut adalah 10 cara untuk menjaga zakar anda berfungsi dengan baik:

 

 1. MENGEKALKAN BERAT IDEAL

Obesiti literal mencuri kelelakian anda dan mengurangkan tahap testosteron dalam badan. Lemak di bahagian abdomen menukarkan testosteron hormon lelaki anda untuk estrogen hormon wanita. Anda juga lebih cenderung untuk mempunyai lemak plak yang menyumbat saluran darah anda, termasuk arteri ke zakar, menjadikannya lebih sukar untuk mendapatkan dan mengekalkan ereksi berkualiti baik.

 

 1. MAKAN MAKANAN SIHAT

Makanan yang sihat dan semula jadi mencegah pengumpulan deposit plak berbahaya dalam saluran darah anda yang menyukarkan aliran darah ke zakar. Pilihan pemakanan yang tidak sihat dengan makanan yang berkolesterol dan tidak berkhasiat mewujudkan arteri tersumbat dan sangat memberi kesan fungsi seksual.

 

 1. KURANGKAN STRESS

Tekanan menyebabkan pengeluaran adrenalin hormon dan kortisol. Adrenalin menyempitkan saluran darah, yang memberi kesan negatif kepada pancutan. Jika anda pernah mengalami “kebimbangan prestasi” ia adalah kerana pembebasan adrenalin dalam tindak balas kepada gemuruh. rembesan kortisol yang berlebihan, yang membantu pemacu selera anda, menyebabkan pengumpulan lemak perut yang tidak baik.

 

 1. BERHENTI MEROKOK

Selain menyebabkan kanser, merokok menyempitkan saluran darah, merosakkan aliran darah, mengurangkan bekalan oksigen, dan juga menggalakkan keradangan, menjejaskan setiap organ dalam badan anda.

 

 1. TIDUR SECUKUPNYA

Tidur mempunyai fungsi pemulihan amat penting kerana otak anda dan badan memerlukan masa rehat yang cukup. Kurang tidur menyebabkan gangguan endokrin, metabolik, dan fungsi imun, menyebabkan tahap leptin menurun (penahan selera anda), peningkatan tahap ghrelin (perangsang selera anda), meningkat kortisol, dan peningkatan paras glukosa (jumlah yang lebih tinggi gula dalam aliran darah ). Jika anda sedang letih, zakar anda akan menjadi letih juga.

 

 1. BERSENAM SECARA TETAP

Senaman mempunyai kesan yang luar biasa pada fungsi seksual. Ia mengurangkan tekanan, meningkatkan mood, mencegah keletihan dan meningkatkan tenaga. Jangkamasa panjang ia akan mengurangkan risiko anda untuk penyakit kencing manis, penyakit jantung, strok, tekanan darah tinggi, beberapa jenis kanser, osteoporosis, masalah perubatan yang kronik dan kecacatan fizikal. Bersenam membuat jantung anda lebih baik dan kuat, saluran darah anda lebih anjal, dan otot anda lebih mampu dengan menggunakan oksigen. Latihan yang bersenam otot yang terlibat dengan seks-otot teras, pemutar luar pinggul, dan semua-penting lantai pelvik otot-akan meningkatkan prestasi anda.

 

 1. MENGUATKAN OTOT LANTAI PELVIK ANDA

   

Otot lantai pelvik memainkan peranan penting berkenaan dengan kedua-dua ereksi dan ejakulasi. Apabila anda merangsang seksual, otot-otot lantai pelvik mengaktifkan dan melibatkan diri untuk mengekalkan ketegangan zakar dan memancing ereksi memuncak. Otot ini bukan sahaja bertanggungjawab untuk membantu zakar dirangsang dari keadaan tumescent (berisi dengan darah) kepada keadaan ketegangan, tetapi juga untuk mengekalkan ketegangan menjadi “motor” ejakulasi. Banyak kajian saintifik telah didokumenkan manfaat senaman pelvik, yang dikenali sebagai “Kegels,” dalam pengurusan mati pucuk.

 

 1. AKTIF MELAKUKAN SEKS

Gunakan zakar anda. Anda boleh membantu memastikan ia dalam keadaan yang baik dengan menggunakan ia kerap. Kajian saintifik telah menunjukkan dengan jelas bahawa lelaki yang lebih aktif secara seksual cenderung mempunyai sedikit masalah dengan mati pucuk apabila mereka semakin tua.

 

 1. MENGEKALKAN HUBUNGAN SIHAT

Hubungan harmoni adalah faktor kuat ke dalam fungsi seksual yang baik hanya kerana perselisihan dan interpersonal isu mendalam boleh menyumbang kepada mati pucuk. Hubungan minda-badan adalah kepentingan yang besar untuk fungsi seksual.

9 Makanan Untuk Pancutan Zakar Lebih Mantap

9 Makanan Untuk Pancutan Zakar Lebih Mantap

Kehidupan seks adalah sesuatu yang kita semua ingin nikmati. Tidak perlu malu mengakuinya. Dan untuk ramai manusia,  ‘jadi lembik’ amat membimbangkan.

 

Tetapi ada beberapa berita baik, yang sepatutnya menamatkan kebimbangan anda.

Menurut satu kajian baru, yang telah dijalankan pada satu tempoh masa 30 tahun oleh para saintis di Harvard dan University of East Anglia, lelaki yang mengambil diet banyak buah-buahan sitrus dan buah beri seperti strawberi, beri biru, epal dan pear adalah kurang potensi untuk mati pucuk.

 

Para penyelidik mendapati hanya tiga atau empat bahagian atau gelas makanan dan minuman flavonoid-kaya telah dikaitkan dengan penurunan risiko masalah mati pucuk ini sehingga 21%.

 

“Ini adalah kajian pertama untuk melihat hubungan antara flavonoid dan mati pucuk, yang memberi kesan sehingga separuh daripada semua lelaki pertengahan umur dan lebih tua,” kata ketua penyelidik, Profesor Aedin Cassidy. “Lelaki yang kerap mengambil makanan yang tinggi flavonoid adalah kurang kemungkinan mengalami mati pucuk. Dari segi kuantiti, kita berbicara hanya beberapa hidangan seminggu.”

 

Sekarang sudah tentu, kita tahu tidak semua orang yang makan buah-buahan yang cukup, walaupun kami baru sahaja memberitahu anda. Tetapi jangan takut, kerana kami sertakan alternatif kepada anda.

 

Berikut adalah 10 makanan yang anda perlu tahu, jika anda mahu pancutan mantap.

 

 1. Kopi

Penangan kafein daripada secawan kopi meningkatkan metabolisme anda, membantu mengepam darah anda dan juga boleh meningkatkan daya tahan dengan menguraikan lemak, memberikan anda tenaga untuk bertahan sepanjang malam.

 

 1. Tiram

 

Ya, ada sebab mengapa tiram membantu meningkatkan prestasi seks anda. Tiram kaya dengan zink mineral dan vitamin B6, kedua-duanya adalah penting untuk testosteron, hormon kejantanan yang tanpanya anda akan mati pucuk dan hilang nafsu seks. Nikmati kerang anda dan anda akan nikmati pancutan mantap semasa hubungan seks.

 

 1. Cili

 

Hangatkan hubungan cinta anda dengan cili. Apabila muka anda berpeluh selepas makan kari, itu petanda saluran darah berkembang.  Terima kasih kepada kesan cili yang pedas dan menghangatkan. Dan ia bukan hanya saluran darah di muka anda yang mendapat rangsangan, ahli biologi berkata, lebih darah akan dipaksa ke dalam tiub kecil (saluran darah) dalam zakar anda – jadi apa yang anda perlukan adalah jantung yang kuat dan aliran darah yang lancar dan sihat.

 

 

 1. Pisang

Lelaki sejati mempunyai jantung yang sihat, jadi makan pisang untuk potassium, yang mana bagus untuk jantung dan peredaran darah anda. Mendapatkan potassium yang mencukupi membantu menjaga kadar sodium anda di bawah kawalan, mengelakkan tekanan darah anda dari meninggi dan mengurangkan risiko masalah jantung. Jika anda makan terlalu banyak garam dan tidak suka pisang, dapatkan potassium anda daripada oren atau kentang jaket (mineral dalam kulit).

 

 

 1. Salmon

Omega-3 asid lemak dalam ikan berminyak membuat darah kurang melekit, meningkatkan aliran darah ke bahagian-bahagian yang penting. Makan ikan seperti salmon, ikan kembung, ikan trout dan tuna segar dua kali seminggu untuk menjaga saluran darah yang berjalan lancar.

 

 

 1. Makan kacang dan roti mil

 

Bertentangan dengan kepercayaan popular, zakar tidak mempunyai fikiran sendiri. Untuk membuat ia berfungsi pada peringkat terbaik, neuron anda mesti diselaraskan dengan ketepatan tertinggi. Anda perlu thiamine, aka vitamin B1, untuk sistem saraf yang sihat. Makan kacang dan roti mil membantu pancutan anda ke arah yang betul.

 

 1. Ceri

Ceri penuh dengan antosianin, bahan kimia dari tumbuhan yang berwarna-warni yang melindungi dinding arteri anda, membantu mencegah plak lemak yang membawa kepada aterosklerosis, atau arteri tersumbat? Beri, atau buah-buahan yang berwarna terang seperti pic, nektarin dan plum, semua akan membantu menjaga saluran darah.

 

 1. Bawang

 

The allicin fitokimia dalam bawang dan bawang putih menipiskan darah dan meningkatkan peredaran darah anda, serta menjadikannya kurang cenderung untuk beku dan menyumbat. Tapi jangan lupa kunyah daun pasli atau peppermints untuk elakkan mulut berbau bawang.

 

 1. Oat

Oat mungkin tidak seksi, tetapi gentian larut dalam oat menyerap kolesterol, membantu menjaga saluran darah anda supaya licin dan elastik. Jadi nikmati oat anda!